Pàgines

dijous, 20 de setembre del 2018

EL GRUP DE CULTURA AL MUSEU PICASSO

El passat 18 de setembre, i malgrat el dia plujós, un grup dels fidels participants a les sortides culturals es va desplaçar fins el Museu Picasso per tal de gaudir de l’exposició “La Cuina de Picasso” que tant d’èxit està tenint a Barcelona. Amb la gestió feta amb la Direcció del Museu la nostra visita es va fer a cost cero, i cal valorar l’atenció que van tenir amb el grup.
Proveïts d’audio-guies per tal de captar al màxim les explicacions dels quadres a veure, vam fer un recorregut molt acurat, detenint-nos en cada quadre, en especial en aquells que són les estrelles de l’exposició i que està formada per unes 200 obres procedents del Musée National Picasso-Paris i el Museu Picasso de Barcelona.

Que l’exposició és rellevant ho confirmaven el gran nombre de estrangers interessats en la mateixa i amb els que vàrem coincidir durant la visita.
Les quatre sales que contenien la mostra de Picasso relacionada sempre amb el tema de la “cuina”: cafès i bars de Mommartre, natures mortes amb fruites, bodegons, taules y aparadors de restaurants, estris de menjar i cuina, gerros, porrons de vi, terrines, etc… les vàrem recórrer amb l’ajuda de les audio-guies al llarg d’una hora i mitja, gaudint pausadament de cada quadre com cal fer-ho quan es visita una mostra tant excel·lent com és aquesta. 
En acabar el recorregut ens vàrem acomodar a la sala principal on comentarem els quadres, els estils i tècniques de les diferents èpoques den Picasso, de la seva forma de veure i pintar, i les impressions i detalls que a cadascú de nosaltres ens havien fet els seus treballs. Vàrem parlar també de la seva vida artística, de la den Dalí, Miró i en general de molts dels pintors, avui dia mundialment reconeguts, i que en canvi van passar la seva vida amb moltes penúries i sent desconeguts per la gent. Cal dir que va ser una “sobretaula” molt activa i cultural de la que tots en vàrem aprendre una cosa o altre. Un bon record.
Per concloure la tarda ens vàrem traslladar a un cafè i berenar.
Van venir a la sortida: la Montserrat, l’Eva, l’Isidre, en Rafa i en Juanjo.

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...