dijous, 20 de setembre de 2018

EL GRUP DE CULTURA AL MUSEU PICASSO

El passat 18 de setembre, i malgrat el dia plujós, un grup dels fidels participants a les sortides culturals es va desplaçar fins el Museu Picasso per tal de gaudir de l’exposició “La Cuina de Picasso” que tant d’èxit està tenint a Barcelona. Amb la gestió feta amb la Direcció del Museu la nostra visita es va fer a cost cero, i cal valorar l’atenció que van tenir amb el grup.
Proveïts d’audio-guies per tal de captar al màxim les explicacions dels quadres a veure, vam fer un recorregut molt acurat, detenint-nos en cada quadre, en especial en aquells que són les estrelles de l’exposició i que està formada per unes 200 obres procedents del Musée National Picasso-Paris i el Museu Picasso de Barcelona.

Que l’exposició és rellevant ho confirmaven el gran nombre de estrangers interessats en la mateixa i amb els que vàrem coincidir durant la visita.
Les quatre sales que contenien la mostra de Picasso relacionada sempre amb el tema de la “cuina”: cafès i bars de Mommartre, natures mortes amb fruites, bodegons, taules y aparadors de restaurants, estris de menjar i cuina, gerros, porrons de vi, terrines, etc… les vàrem recórrer amb l’ajuda de les audio-guies al llarg d’una hora i mitja, gaudint pausadament de cada quadre com cal fer-ho quan es visita una mostra tant excel·lent com és aquesta. 
En acabar el recorregut ens vàrem acomodar a la sala principal on comentarem els quadres, els estils i tècniques de les diferents èpoques den Picasso, de la seva forma de veure i pintar, i les impressions i detalls que a cadascú de nosaltres ens havien fet els seus treballs. Vàrem parlar també de la seva vida artística, de la den Dalí, Miró i en general de molts dels pintors, avui dia mundialment reconeguts, i que en canvi van passar la seva vida amb moltes penúries i sent desconeguts per la gent. Cal dir que va ser una “sobretaula” molt activa i cultural de la que tots en vàrem aprendre una cosa o altre. Un bon record.
Per concloure la tarda ens vàrem traslladar a un cafè i berenar.
Van venir a la sortida: la Montserrat, l’Eva, l’Isidre, en Rafa i en Juanjo.

SORTIDA CULTURAL AL CENTRE CÍVIC “LA VIOLETA” de GRÀCIA

Seguint el cicle d’activitats del curs, el passat dia 30 de març alguns components del grup de Cultura del Centre Heura es va desplaçar fin...