Pàgines

dissabte, 8 de febrer del 2014

L'11 DE FEBRER FARÀ 1 ANY QUE ESTEM A L'HORT DE LES CASES!!


SEGON HIVERN A L'HORT DE LES CASES

Tot i la lenta crescuda de les hortalisses, degut a la reducció d’hores i la baixada del sol, aquest hivern a l’hort s’hi han viscut moltes transformacions.

Els participants-hortolans que vénen amb regularitat estan adquirint certes habilitats i coneixements que els fan més autònoms a la vegada que milloren la seva motivació. Això fa que la majoria de decisions es prenguin de manera natural, sense requerir la intervenció dels educadors.

D’aquesta manera, durant aquests mesos s’han realitzat diferents bancals elevats i delimitats per les rajoles cedides per l'IED; s’ha adobat la terra amb la participació d’homes i dones; s’han plantat bancals amb el nostre propi planter de cols, enciams, espinacs i bròquils.

La iniciativa dels i les participants ha permès també fer decoració amb testos fets amb pedres, arbres fruiters, petits hivernacles, i estructures per pèsols i faves.
 
Ara, amb les fulles de l’arbre caigudes i en procés de poda, les faves, bròquils i pastanagues que hi ha a sota reben sol, i amb els nous llits creixen vigoroses. Ha estat difícil la convivència amb la qualitat de la terra urbana i la vida orgànica, però mica en mica hem anat trobant solucions.

Durant aquests dies l’Hort de les Cases seguirà redissenyant-se per disposar de tot l’espai conreable i s’anirà preparant de cara a la primavera. Seguirem apostant per les persones i pel treball de la terra com a element capacitador, socialitzador, i terapèutic.

Ah! I ja estan sortint les flors dels bròquils i coliflors! Veniu a veure-les!



 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...