Pàgines

dijous, 6 de març del 2014

EL "GARROTIN" AL TALLER DE MUSICOTERÀPIA

El taller de musicoteràpia es fa a la sala Verda. Són dues hores els dimecres, de 17:30 a 19:30h.
Al començar, es va
temptejar als participants sobre quines eren les seves demandes i preferències. Desps de dues sessions, on es van proposar diverses activitats i on també es va mostrar el que s'havia fet en el taller realitzat el 2010, es va decidir fer un taller de guitarra. A partir d'aquell moment ens vam posar en marxa per tal d'aconseguir un nombre elevat de guitarres per cobrir les demandes. En varem aconseguir deu i es va iniciar. Ha tingut molt bona acollida i hem tingut uns 6 o 7 participants de mitjana, i algunes setmana hem arribat a ser 8 i 9 persones.
Passades les festes de Nadal, ens vam replantejar la manera  d'implicar  més gent. Així hem decidit gravar un "garrotín", que és un pal flamenc procedent del folklore que va ser desenvolupat pels gitanos de Lleida i, més tard, de Barcelona. Cobles de quatre versos octosíl·labs amb una temàtica que es troba gairebé sempre en clau d'humor. Aquesta particularitat fa que es passi d'una forma fixa a una altra improvitzada, la qual cosa permet que els participants puguin composar la seva pròpia lletra. Aixi integrem als participants del taller de guitarra amb d'altres persones que estiguin a la sala i que vulguin cantar, tocar les palmes, tocar la percussió o escriure la lletra amb els continguts del seu interès. És un procés de creació i de producció musical amb un resultat immediat.
Xavi Martínez

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...