Pàgines

dimarts, 29 de març del 2016

CARTA OBERTA D'UNA VOLUNTÀRIA DE LA CAIXA

Hola!
Sóc la Laura, la noia que va venir dimecres a donar un cop de mà per la via del voluntariat de La Caixa.
Primer de tot volia agrair-te l’acollida i l’atenció que em vau donar, tot i la feina que teniu vas poder dedicar-me el teu temps a ensenyar-me tot el que feu.
Trobo que feu una tasca social brutal per a un sector realment exclòs, i de forma bastant invisible a la resta de la societat.
Donar aquest caliu a qui arriba al Centre, en l’espai relació, on tothom pot estar, prendre un cafè, xerrar, jugar  i compartir moments amb altre gent, em sembla molt positiu per a les persones que es beneficien d’aquest servei,  igual que el servei de dutxes.
Em va impressionar sobretot que el gran capital humà que fa possible aquest projecte siguin voluntaris, i també que pràcticament la major part dels recursos surtin de l’altruisme dels socis.
Ha estat una experiència molt enriquidora. M’ha agradat molt poder compartir aquesta estoneta xerrant amb tothom, aportant un somriure i un pèl d’escalfor.
Hauríem d’obrir més els ulls i sortir dels clixés deixant de banda els prejudicis. Haig de reconèixer que em va sorprendre molt el tipus de gent i les diverses edats i situacions de les persones que acudeixen al Centre.
Tothom hauria de tenir dret a una vivenda i a una vida digna i vosaltres, des de la vostra modesta, però immensa aportació, ajudeu a molta gent.

Una abraçada molt forta i molts ànims per seguir endavant amb el projecte.

P.D. Espero poder tornar algun dia a donar un cop de mà.

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...