Pàgines

dissabte, 14 de febrer del 2015

REPRENEM LES SORTIDES CULTURALS

Reprenent les sortides que ja havíem iniciat el curs passat, el dimarts 10 de febrer vam anar un grupet a visitar les sales modernistes del MNAC, a Montjuïc. La idea era que servís de cloenda a les altres sortides que havíem ja fet i que  tenien el Modernisme com a nucli: Eixample, Recinte Hospital de Sant Pau i Cripta de la Colònia Güell.

Ens va rebre una guia molt eixerida que  ens va conduir a les sales. Ens va explicar, davant de quadres dels nostres pintors Casas i Rusiñol, com el Modernisme havia estat un art d'arreu d'Europa amb  els seus  paisatges de París,  però també una nova manera d'entendre l'art, el cartellisme, el tractament de la dona, els seus grups bohemis com els Quatre Gats.

Vam gaudir de les sales on
hi és exposa tot el mobiliari dels edificis del Passeig de Gràcia: la casa Lleó Morera, la casa Ametller i la casa Batlló. Ens van explicar les diferències entre els estils dels tres arquitectes i per tant del disseny dels mobles i ens vam poder imaginar els interiors de les cases que ja coneixíem.

Finalment vam poder copsar un altre estil dins del nostre Modernisme: el del Cercle Artístic Sant Lluc, amb escultors més clàssics, com Llimona.

Abans de sortir vam fer un bon tomb per les instal·lacions del museu, especialment per la sala oval que vam trobar ben impactant.

De tornada abans de baixar les escales cap a la plaça Espanya, una ullada des de dalt, a Barcelona. Feia un dia clar i assolellat.

Esperem fer una altra sortida ben aviat.

Anna

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...