Pàgines

dijous, 5 de desembre del 2013

VISITA A LA SAGRADA FAMÍLIA

Un grup de 9 persones del Centre Heura vam ser rebuts per l'Andreu, membre del Patronat de la Sagrada Família, home savi en tota l'extensió de la paraula, per a fer-hi una visita que va durar des de les 10.30 fins més enllà de les 13h.
Primer vam fixar-nos molt bé en la façana de la Passió. Les escultures sóbries i punyents de Subirats, plenes, com tot, de simbolisme i detalls. Ens vam fixar especialment en les portes on hi és transcrita tota la Passió segons Sant Joan.
A continuació la cripta, la història del temple des dels seus inicis: d'on va sorgir la idea inicial, qui va ser l'arquitecte triat, com va passar a ser-ho Gaudí i un llarg etcètera.
Després el temple. Impressionant amb les columnes com a troncs i fulles d'unes arrels que havien començat a la cripta. Jocs de llums pels vitralls. De nou ple de detalls i simbologies. Al sortir vam veure la capella de la Verge del Roser i vam contemplar la façana del naixement amb tot el record de la natura i la terra.
 Encara vam tenir temps de passar pel museu on vàrem veure les maquetes que el mateix Gaudí va fer per preparar els diferents processos de construcció i, finalment, la darrera parada: les escoles o la perfecció de l'arquitectura pràctica. Les teulades amb bigues capiculades perquè l'aigua de la pluja hi llisqués. De nou la sobrietat perquè uns nens aprenguessin i on Maria Montessori hi va fer visita.

Vam agrair molt totes aquelles explicacions tan riques i clares alhora.

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...