Pàgines

dimecres, 27 de novembre del 2013

L'HORT DE LES CASES A LA TARDOR


Durant els mesos de setembre i octubre l’hort ha anat canviant de colors, i hem anat substituint molts dels cultius d’estiu pels de tardor i hivern. Ara és el torn de bledes, faves, cols i bròquils.

El treball d’homes i dones segueix essent molt intens i interessant, ja que l’evolució d’ambdós grups tendeix a la major participació i el major reforç de capacitats i motivacions.

Aquest mes de novembre ens ha arribat un gran camió amb 12 metres cúbics de terra vegetal abonada amb fems d’ovella. I els preparatius per integrar aquesta nova terra estan centrant els nostres esforços. 

 Al llarg d’aquests mesos, hem anat identificant els problemes i limitacions de l’Hort de les Cases. Entre ells, la gran ombra que fa l’arbre, o la qualitat de la terra i el subsòl. Així, hem reorganitzat l’hort i ara és el moment de fer nous bancals, amb grans aportacions de terra, per tal d’assegurar-ne la retenció, producció i estabilitat del sòl. També hem experimentat amb un petit hivernacle per a protegir les escaroles i enciams del fred, i afavorir l’efecte microclima.

Així que aquests mesos les tasques dels i les treballadores passen pel reg, ja més escàs, i per la reorganització de l’hort i distribució de la nova terra adquirida.


Paral·lelament, l'IED ha desmuntat les tanques ceràmiques que decoraven l’hort, i ens hem proposat fer una nova tanca, amb herbes trepadores i bruc. S’intentarà establir una connexió harmònica entre la decoració externa i interna de l’hort, en especial atenció a les capacitats decoratives dels i les usuàries de l’hort.

I hem posat uns cartells explicant el projecte:











 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...