Pàgines

dimarts, 12 de febrer del 2013

S'INICIA EL PROJECTE DE L'HORT DE LES CASES


La setmana passada vam signar conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Barcelona-Districte de Gràcia, l'Institut Europeu de Disseny, el Centre Obert Heura i Llar de Pau per la cessió i gestió temporal del solar de 500m2 ubicat a l'Avinguda de Vallcarca, 120-124, anomenat l'HORT DE LES CASES. 

L'Institut Europeu de Disseny dirigirà i executarà la implantació de peces de ceràmica i escultures que integren un projecte social itinerant per a rehabilitar i millorar estèticament espais públics amb materials ceràmics utilitzats fora de les seves aplicacions convencionals i cedirà després l'ús de l'hort al Centre Heura i Llar de Pau. 

L'objectiu general del projecte conjunt de Centre Heura i Llar de Pau en  l'Hort de les Cases serà oferir als seus usuaris/es la possibilitat d’iniciar-se en l’horticultura ecològica, formar-se i auto ocupar-se. Tot a través de la participació activa en la planificació i desenvolupament de l’horta, i amb la intenció de promoure la inserció sociolaboral i el cooperativisme.

L'Hort de les Cases serà un  espai polivalent des d’on s’engegaran les propostes formatives i es posaran en pràctica en l’hort demostratiu. El cultiu serà ecològic i abraçarà tots els processos des de la llavor a la collita; des de la formació a la capacitació. 

El corpus de coneixements i pràctiques hortícoles es basaran en la producció ecològica, sense utilitzar productes fitosanitaris ni adobs químics. A més, prioritzarem espècies d'horta i varietats locals i autòctones.
 
S'organitzarà un curs principal on es treballaran totes les etapes d’elaboració d’un hort ecològic; i on s’emprendran sinèrgies per tal de derivar o d’ocupar als/les usuaris/es en altres parcel·les que es puguin oferir; i així completar l’oferta de l’Hort de les cases, a Vallcarca, amb horts conreables i de major abast.

 L'Hort de les Cases vist des del pont de Vallcarca quan l'estaven recuperant

 L'Hort de les Cases adobat i a punt per conrear

 Alumnes i professors de l'IED aquest matí preparant la seva intervenció


 

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...