Pàgines

dimecres, 27 de març del 2024

 LLAVORS DE SOLIDARITAT

El valor inestimable del voluntariat en l'ajuda a les persones sense llar

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es construint-solidaritat.png 

En la societat actual, l'increment de persones sense llar ha posat de manifest la necessitat crítica d'intervencions humanitàries i suport comunitari. En aquest context, el voluntariat emergeix com una força motriu que pot fer una diferència significativa en les vides d'aquells que han perdut el seu sostre. A través del compromís generós  dels voluntaris, s'obre un camí cap a la reconstrucció i l'esperança per a aquells que es troben en una situació vulnerable. La Generositat vol dir GENERAR OPORTUNITATS

La importància del voluntariat en l'atenció a persones sense llar

El voluntariat en l'àmbit de les persones sense llar va més enllà de l'entrega de menjar i roba. Com a voluntaris  essencials actuem com a ponts cap a la presa decisions  de la persona i la inclusió social. La tasca del voluntariat abraça una varietat de dimensions, incloent la connexió amb recursos essencials, la facilitació de serveis de salut i la creació d'un entorn on les persones sense llar es sentin escoltades i respectades.

Un dels aspectes fonamentals del voluntariat és la capacitat per a la observació i anàlisi de les necessitats de recolzament a l'autonomia de la persona. A través de la interacció directa amb persones  que viuen al carrer , els voluntaris podem detectar les seves preocupacions específiques, identificar les barreres que limiten la seva autonomia i col·laborar per crear solucions personalitzades i úniques per persones úniques

A Centre Obert Heura Gràcia  entenem   el Voluntariat  com l’art d’acompanyar des de:

L’escolta empàtica: El primer pas cap a la comprensió de les necessitats és una escolta activa i empàtica. Els voluntaris han de mostrar un interès sincer per les històries i experiències de les persones sense llar, establint una base per a una relació de confiança.

L’observació directa: L’observació dels comportaments i les condicions de vida és essencial. A través de la interacció diària, els voluntaris poden identificar patrons i detalls que revelen les àrees on es pot oferir suport.

La col·laboració amb els professionals: Col·laborar amb professionals de l'atenció social i la salut ajuda a contextualitzar i abordar les necessitats més complexes. La comunicació constant entre voluntaris i professionals contribueix a un enfocament integral.

La promoció de la autonomia: Desenvolupar programes i activitats que fomentin la autonomia , les habilitats socials, orientació en la cerca de feina i altres iniciatives que capacitin les persones sense llar per a refer les seves vides.

ET NECESSITEM

Uneix-te a nosaltres  com a Voluntari a l'Associació Heura i fes la diferència

A l’Associació Heura estem buscant persones compromeses i amb ànim de col·laborar com a voluntaris en diversos serveis essencials que oferim.

Si t'interessa contribuir a la millora de les condicions de vida i el benestar de la nostra comunitat, a heura ho pots fer. Vine i trobaràs el teu lloc, en allò en que necessitem ajuda  

Espai Social, Relació i Berenars:

Ajuda'ns a crear un ambient acollidor i relacional per als nostres usuaris. Participa en les activitats socials i col·labora en la preparació i servei de berenars, tot parlant amb les persones i gaudint de la conversa i la historia de vida des de la vivència de la vulnerabilitat

Cada tarda  de dilluns a divendres  de  16:00 a 19:30, estem al seu costat

Salut i Higiene: Servei de Dutxes i Rober:

Contribueix al nostre servei de salut i higiene, proporcionant suport en l'organització del servei de dutxes i la distribució de roba, així com  en la cura de la imatge i la identitat de la persona

Cada tarda  de dilluns a divendres  de  16:00 a 19:30, acompanyem l’autoestima des de la cura de la propis imatge personal

Planta llavors de solidaritat des l’activitat de l’hort:

Uneix-te al nostre equip d'horticultura i participa en les activitats agrícoles els dilluns, dimecres i divendres. Col·labora en el cultiu i el manteniment del nostre hort comunitari.

Els dilluns, dimecres i divendres  de 9:30 a 12:30  planta llavors que  donaran fruit en la dignitat de les persones

Eines de comunicació:

Si tens habilitats en comunicació, aquest és el lloc per a tu. Col·labora en la creació de continguts, gestió de xarxes socials i altres iniciatives que ajudin a donar a conèixer la missió de l'Associació Heura. En un horari flexible i adaptat ens pots  ajudar a que  ens coneguin

Per unir-te com a voluntari o obtenir més informació, contacta'ns a través del correu electrònic: sotsdireccio@centreheura.org.

Agraïm la teva voluntat de participar i contribuir al nostre esforç per millorar les vides de les persones vulnerables  Amb la teva ajuda, podem fer una diferència significativa en la nostra comunitat.

En aquests temps difícils, volem fer una crida a la solidaritat i convidar-te a ser part activa del canvi que volem veure al món. Al teu costat, podem proporcionar suport i crear oportunitats per aquelles persones que es troben en una situació d'alta vulnerabilitat, ajudant-les a construir vides més dignes.

L'Associació Heura està compromesa a fer la diferència en les vides de persones que lluiten amb les adversitats de la vida. Amb la teva ajuda, podem oferir-los una oportunitat de viure amb dignitat, accedir a serveis essencials i sentir-se part integrant de la nostra comunitat.

Ja sigui contribuint al nostre servei d'espai social, dutxes i roba, participant en les activitats del nostre hort comunitari, oferint el teu temps en comunicació o, simplement, fent una donació, cada petit gest compta. Aquesta és una oportunitat per fer una diferència tangible en les vides de les persones amb més necessitats.

 

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...