Pàgines

dimecres, 27 de març del 2024

Dia internacional contra de lluita contra el sensellarisme. Què hi puc fer jo?

¿Què hi puc fer jo?

Des de Heura et fem propostes que pots dur a terme per activar-te  en aquest dia i contribuir a  dignificar la situació de les persones en situació de sense llar.

  1. Campanyes de sensibilització: Organitza campanyes de sensibilització a la teva comunitat i xarxa social de proximitat  per informar les persones sobre les dificultats que afronten les persones sense llar i promoure l'empatia.
  2. Voluntariat: Ofereix el teu temps com a voluntari en organitzacions locals que treballem amb persones sense llar. Pots ajudar en refugis, menjadors socials o programes d'assistència, dutxes, activitats . A Heura  necessitem voluntaris per tasques  d’escolta a la persona.
  3. Recopilació de recursos: Organitza campanyes per recopilar roba, aliments, productes d'higiene i mantes, i distribueix-los a les persones sense llar o a les organitzacions que els necessitin.
  4. Esdeveniments de recaptació de fons: Col·labora amb Heura en l’organització d’esdeveniments benèfics com subhastes, concerts, o curses solidàries per recaptar fons i destinar-los a programes de suport per a les persones sense llar.
  5. Xerrades i tallers: Organitza xerrades i tallers a la teva comunitat per abordar temes relacionats amb el sensellarisme, com les causes subjacents, les solucions i com les persones poden ajudar.
  6. Dona suport a organitzacions: Dona diners o béns a organitzacions locals que treballem en l'acompanyament a persones sense llar. Fins i tot una petita contribució pot marcar la diferència.
  7. Sensibilitza a les xarxes socials: Utilitza els teus perfils a les xarxes socials per compartir informació sobre el sensellarisme, històries de persones sense llar i recursos útils.
  8. Suport polític: Informa't sobre les polítiques locals i nacionals relacionades amb el sensellarisme i dona suport als líders i legisladors que defensen solucions efectives. Participa en accions d'incidència política.
  9. Escolta les persones sense llar: Ofereix el teu temps per escoltar les històries i experiències de les persones sense llar. L'acte d'escoltar pot ajudar a comprendre millor les seves necessitats i reptes.
  10. Promoció a llarg termini: No et limitis al Dia Internacional de les Persones Sense Llar. Treballa durant tot l'any per donar suport a les persones sense llar i advocar per un canvi sostenible en les polítiques i la societat.

Cada petita acció contribueix a crear consciència i generar un impacte positiu en la lluita contra el sensellarisme. La solidaritat i l'acció són fonamentals per abordar aquest problema de manera efectiva.

Només així podem construir la DIGNITAT

Si ens vols conèixer , colaborar o fer una donació entra, fes-nos una visita, a Centre Heura – VULL COL·LABORAR

INVOLUCRA’T o envia’ns un correu a info@centreheura.org

 

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...