Pàgines

dimarts, 8 de gener del 2019

AVUI PARLEM AMB…


L’EQUIP D’EDICIÓ DEL BUTLLETÍ: “LA VEU D’HEURA”
Normalment, quan arriba a les nostres mans una revista o un butlletí, el que menys fem es parar atenció en que, si tenim l’oportunitat de fullejar-l’ho, ha estat possible perquè unes persones s’han preocupat de reunir el seu material, els diversos escrits i col·laboracions, les imatges, i tot això ordenar-ho de forma llegible, agradable al lector, construint pacientment pas a pas cada pàgina i procurant oferir un producte d’informació que satisfaci tant pels seus continguts com per la seva presentació.
Aquesta tasca constant mereix la nostra atenció i d’això en parlem avui. 
Al Centre Heura manté constant (des del 2009) un Butlletí, “LA VEU D’HEURA”, darrera el qual hi ha un equip que setmanalment es reuneix amb l’afany de poder-ne editar un nou exemplar. Les persones a les que ens referim són la Pilar Broto, la Virginia Campos i la Magdalena Uriach. Elles són les seves  generadores i nosaltres volem amb aquest comentari, treure a la llum el seu esforç per tal de mantenir viu aquest mitjà de comunicació entre tots els membres del Centre Heura.
La Pilar i la Magdalena fa nou anys que són voluntàries del Centre, i la Virginia ni més ni menys que dinou. Les tres han permès amb les seves respostes el que les conegueu una mica més.
Mirant la col·lecció dels butlletins editats i amb el pas dels anys, la presentació dels mateixos ha anat millorant i les tres opinen que l’experiència que han anat agafant n’és el motiu.
Reunir el material a editar és imprescindible. 
-       Teniu suficients col·laboradors?
-       Doncs no, i aquest és motiu de preocupació. En tenim pocs i nosaltres voldríem tenir un grup més ample de redactors que es comprometessin de forma constant a facilitar-nos material per a cada edició. Ens agradaria tenir que decidir quins són els que posem a cada Butlletí. De vegades ens costa tancar una edició. Cal que en els mitjans de comunicació del Centre, pàgina web i Facebook, es faci esment d’aquest problema
Hi han temes que els agradaria publicar i encara no ho fan. 
-       Quins creieu que falten?
-       Doncs donar a conèixer què es fa en els diversos Tallers que tenim en curs. Creiem que les persones que ens llegeixen han d’estar ben informades. D’altre forma la tasca que es fa sembla que no existeixi i això no reflexa la realitat del Centre. Si ho donem a conèixer és possible que hi hagi persones que se sentin atretes a col·laborar com a voluntàries.
El format que actualment conforma el Butlletí aspira a ser més visible en la seva presentació.
-       Esteu satisfetes amb el format actual?
-       Estem satisfetes de l’actual, però no del tot. Creiem que tot és millorable i aquest Butlletí també. És un dels nostres objectius. 
Entre els que col·laboren hi han alguns usuaris. Aquesta feina els facilita la creativitat, la generació de pensaments, escrits, poemes, articles i sobretot compromís.
-       Creieu que això els ajuda a créixer la seva autoestima?
-       Pensem que sí, al menys és el que esperem i volem. Constatem que la revista els serveix també per explicar-nos totes les seves idees i projectes. Potser els nostres recursos són pocs, però el fet de s’obrin a nosaltres amb confiança, és una millora i una ajuda. És una segona conseqüència que la creació del Butlletí ha generat. A nosaltres això ens omple de satisfacció.
A nosaltres també ens omple de satisfacció el haver portat a aquestes pàgines els valors d’aquest grup de comunicació del Centre. Ara ja sabeu una mica més del que fan, pensen i pretenen fer.
Moltes gràcies, Pilar, Virginia i Magdalena. Els dimarts les podeu trobar amb el portàtil davant, en un espai de “la Torre”.



 

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...