Pàgines

dilluns, 23 de juliol del 2018

VISITA GUIADA A LA CIUTAT DEL BORN


El passat 19 de juliol, membres del grup de Cultura del Centre Heura, aprofitant les ofertes d’APROPA CULTURA, es va desplaçar fins el Born Centre de Cultura i Memòria per tal de fer una visita guiada a una de les convocatòries titulada “La Ciutat del Born”.

Dos professionals del Centre del Born -Mar i Jordi-, ens van informar i donar tota classe d’explicacions i aclariments sobre aquest període de la història de la Barcelona del 1700 i de la que afortunadament ens han quedat vestigis físics. 
Després de una sessió d’història ajudada de panells gràfics i en la que tots vàrem poder consultar i demanar informació sobre diferents aspectes, ens vam traslladar al subsòl. Allí vàrem poder viure d’aprop el que devia ser el dia a dia dels barcelonins d’aquells anys, veure com estaven organitzats, els diferents nivells econòmics visibles en les construccions, els oficis, la forma de viure d’aquella Barcelona primordialment comercial.
Un grup d’arqueòlegs estaven treballant en una secció i segons ens van informar, cada estiu van potenciant les excavacions incrementant els espais i descobrint nous aspectes per la història de la ciutat. Amb les restes existents vàrem poder comprovar la distribució de les cases, els seus serveis (cuines, safareigs, pous, latrines…), els establiments de comerç, les clavegueres, el pas del Rec Comtal, etc. 
  

Va ser un recorregut molt interessant en el que la Mar i en Jordi es van abocar amb tota mena de detalls i aclariments, fet que els vam agrair.
Al finalitzar visitarem la maqueta de la Barcelona del 1714 lo qual va permetre arrodonir les explicacions que de la Barcelona d’aquella època ens havien donat els dos guies.
En conclusió: vàrem sortir satisfets de la visita que per alguns membres del grup va ser tot un descobriment.
Van participar de la sortida: el Rafa, l’Obert, el David, el Gama, l’Antonio i en Joan.

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...