Pàgines

dimarts, 5 de novembre del 2013

PRIMERA SORTIDA CULTURAL

La primera sortida cultural organitzada per Heura ha estat tot un èxit!!
Al llarg del curs es farà una sortida cada segon dilluns de mes, al matí. El dilluns 11 de novembre anirem a la Sagrada Família. 
L'Anna és l'organitzadora i ens explica la sortida per la Barcelona antiga amb tota mena de detalls:
"L'objectiu principal era veure in situ com les diferents cultures i societats han conformat la nostra Barcelona i com s'han reaprofitat elements ja existents per a construir-hi damunt i com hi han interactuat les diferents classes socials amb les seves necessitats, els seus costums....

Ens vam moure constantment entre la Barcino romana i la Barcelona medieval i renaixentista. Primer visitàrem les restes del temple romà d'August. Carrer Paradís, on s'hi troba el Centre Excursionista de Catalunya. En segon lloc visitàrem el Palau del Lloctinent seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó. Seguidament la plaça del Rei, explicant la localització del saló del Tinell, Capella de Santa Àgata, Museu de Història de la Ciutat. Allà ens vam conscienciar que estàvem damunt les restes de l'antiga Barcino.

D'allà a la plaça Nova reseguint les murallas romanes. Mentrestant anàvem aixecant el cap per veure les gàrgoles de tots els edificis gòtics. Pel carrer de la Tapineria vam passar, sempre seguint les muralles a la plaça de Ramon Berenguer. Ens fixàrem en l'estàtua del comte i continuàrem seguint les muralles fixant-nos en com havien estat aprofitades a l'Edat Mitjana per a fer-hi finestres i vèiem les diferents capes (pels diferents colors), Baixada dels Caçadors, Correu Nou fins arribar al Pati Llimona, carrer de Regomir, on les restes romanes hi són meravellosament conservades. Cap amunt fins l'ajuntament i encara visitàrem l'església de Sant Just i Pastor, una de les més antigues de la ciutat.

I el que és més important: màxim interès per part dels assistents amb un clima de companyerisme, distensió i de compartir vivències."


 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...