Pàgines

divendres, 29 de març del 2013

MES DE MARÇ A L'HORT DE LES CASES

 
Les tasques de l’hort van avançant i la implicació dels usuaris i usuàries a l’Hort de les Cases és cada cop més gran.

S’han fet més de 5 bancals, seguint algun dels principis del mètode Gaspar Caballero, per tal de facilitar la feina i obtenir un espai hortícola organitzat, delimitat, i de fàcil identificació de les tasques necessàries. D’aquesta manera, hem aconseguit implicar als usuaris en el disseny de l’hort, en com s’organitza, i hem afavorit dinàmiques formatives i d’aprenentatge; degut, sobretot, al caràcter intuïtiu i visual d’aquesta tècnica hortícola.

Els bancals de 1,50cm d’amplada s’han estès barrejant-los amb fems i terra orgànica que ens ha donat AGROVIVER, i s’hi ha plantat cebes, bledes, cols, bròquils, enciams, escaroles, maduixeres,  pastanagues carbassons, cogombres,... i a més, s’han sembrat en safates i testos tot tipus de llavors de procedència ecològica i autòctona, com tomàquet, blat de moro, carbassa, o diferents herbes aromàtiques. 

 










Pel voltant de l’hort, s’ha iniciat el perímetre de plantes aromàtiques i de flors, per tal de potenciar la biodiversitat i les associacions de cultius. D’aquesta manera, totes les usuàries han pogut iniciar un diàleg amb la terra, les hortalisses i les plantes, afavorint l’aprenentatge i el disseny harmònic de l‘horta.

Tot i que les tasques més físiques d’hort s’han dut a terme, majoritàriament, pel col·lectiu masculí del projecte, les dones també han participat –i cada cop en major nombre- en les tasques de l’hort, de plantar i remoure la terra.

Podem afirmar, un cop passada la primera fase de l’hort, que la implicació i identificació amb l’espai ha estat tot un èxit; i que ara només falta seguir amb aquesta dinàmica participativa dels i les usuàries.

Si voleu seguir el diari de camp de l'hort i veure més fotografies, cliqueu aqui




 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...