dilluns, 21 de setembre de 2015

L'HORT DE LES CASES. TREBALLEM LA TERRA I AMB LES PERSONESAquest és el tercer estiu que treballem a l’Hort de les Cases. I aquest any, com sempre, no hi hagut vacances perquè l’hort no sap de vacances perquè és quan hi ha més feina.
La darrera crisi que vam patir a causa del finançament es pot dir que està superada amb la nova incorporació com a voluntari del Paolo, un pagès italià afincat a Santa Coloma qui, amb molta tossuderia i moltes hores de dedicació, ha aconseguit recuperar l’horari i el ritme de treball, fer de l’hort un verger: integrant les persones i il·lusionant-les, lluitant contra les plagues que les pluges i la calor van provocar, … I, amb ell, el Juanjo, que va començar fa tres anys com a participant i ara ja és voluntari responsable d’un dels matins i, amb ells dos,  tots els voluntaris i professionals que ja hi eren, o que  s’han incorporat de nou, juntament amb totes les/els participants que hi treballen i que donen sentit  a tot plegat.
Encarem la tardor amb il·lusió i amb ganes que hi puguin participar més persones, també amb la il·lusió que l’hort sigui un lloc de trobada, per això habilitarem un espai sota els arbres, amb taula i cadires, on puguem seure i comentar, aprendre i celebrar.  Volem que l’hort no només sigui productiu, sinó que també sigui bonic, per plantarem flors i més plantes aromàtiques. De necessitats, en seguim tenint, i moltes. D’aquí no res, caldrà tornar a portar un camió de terra i, tot i que es va fent planter  propi, també caldrà comprar-ne algun, i refer bancals o fer-ne de nous, i pensar en la possibilitat de posar un reg per goteig…Bé, mica en mica. Si una cosa s’aprèn de l’horticultura és a tenir paciència i a actuar amb rapidesa, dues coses que semblen antagòniques, però que són complementàries. Ja us anirem explicant.
 AVUI PARLEM AMB…

JOAN PONTES Potser per alguns és una persona poc coneguda però la veritat és que per altres en Joan té el seu espai dins del Centre. ...