Pàgines

dilluns, 21 de setembre del 2015

L'HORT DE LES CASES. TREBALLEM LA TERRA I AMB LES PERSONES



Aquest és el tercer estiu que treballem a l’Hort de les Cases. I aquest any, com sempre, no hi hagut vacances perquè l’hort no sap de vacances perquè és quan hi ha més feina.
La darrera crisi que vam patir a causa del finançament es pot dir que està superada amb la nova incorporació com a voluntari del Paolo, un pagès italià afincat a Santa Coloma qui, amb molta tossuderia i moltes hores de dedicació, ha aconseguit recuperar l’horari i el ritme de treball, fer de l’hort un verger: integrant les persones i il·lusionant-les, lluitant contra les plagues que les pluges i la calor van provocar, … I, amb ell, el Juanjo, que va començar fa tres anys com a participant i ara ja és voluntari responsable d’un dels matins i, amb ells dos,  tots els voluntaris i professionals que ja hi eren, o que  s’han incorporat de nou, juntament amb totes les/els participants que hi treballen i que donen sentit  a tot plegat.
Encarem la tardor amb il·lusió i amb ganes que hi puguin participar més persones, també amb la il·lusió que l’hort sigui un lloc de trobada, per això habilitarem un espai sota els arbres, amb taula i cadires, on puguem seure i comentar, aprendre i celebrar.  Volem que l’hort no només sigui productiu, sinó que també sigui bonic, per plantarem flors i més plantes aromàtiques. De necessitats, en seguim tenint, i moltes. D’aquí no res, caldrà tornar a portar un camió de terra i, tot i que es va fent planter  propi, també caldrà comprar-ne algun, i refer bancals o fer-ne de nous, i pensar en la possibilitat de posar un reg per goteig…Bé, mica en mica. Si una cosa s’aprèn de l’horticultura és a tenir paciència i a actuar amb rapidesa, dues coses que semblen antagòniques, però que són complementàries. Ja us anirem explicant.
 



 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...