Pàgines

dilluns, 4 de març del 2013

L'HORT DE LES CASES JA ESTÀ EN MARXA



Avui dilluns dia 4 de març s'han plantat les primeres bledes i enciams a l'Hort de les Cases.  
La setmana passada es va posar en marxa el taller d'horticultura ecològica amb dues sessions d’aula que presentaven el taller, una amb el grup del Centre Obert Heura, i l’altra amb el de Llar de Pau. Es va parlar dels tipus d’hortalisses i plantes aromàtiques, de les eines que necessitaríem, del compostador, del sòl, etc., tot des de la construcció conjunta del discurs.

Després de la resolució de casos pràctics on hi intervenien molt activament els usuaris, vàrem iniciar la primera fase del procés de creixement d’una hortalissa, sembrant llavors en safates al pati de Llar de Pau. Els homes i dones participants en el taller van decidir plantar, entre d’altres: cebes, enciam, porro, ruca, alfàbrega, estragó,... i tot de naturalesa ecològica.

L’hort de les Cases vol ser un espai interactiu, on el terreny s’anirà dissenyant i treballant per mitjà dels grups reduïts que participaran al taller setmana a setmana. Més enllà de donar oportunitats als i les participants, el taller de l’Hort de les Cases es presenta com una vivència de cooperativisme, participació, i inserció social i laboral.

Si voleu veure més informació i fotografies, cliqueu aquí

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...